Saastuminen
Saastuminen on erittäin vakava ongelma tässä kaupungistuneessa maailmassa, ja se on uhka kaikille maailman eläville organismeille mm. ilmansaasteiden, vesien pilaantumiseen, maaperän pilaantumisen eri muodoissa. Ilmansaasteiden vuoksi otsonikerros on heikentynyt, ja vahingollinen infrapunasäteily pääsee helposti käsiksi ihmisiin. Maaperän saastuminen on vastuussa elinympäristön vettymisestä ja tuhoamisesta. Veden pilaantuminen johtaa vesieliöiden kuolemaan ja voi edistää useita vesisyntyisiä sairauksia. Noin 100 miljoonaa ihmistä maailmassa kuolee veden saastumisongelman vuoksi. Tehtaiden ja teollisuuden jätemateriaalit päästetään suurilta osin jokiin ja meriin, ja se on suurin syy veden saastumiseen. Tehtaiden ja ajoneuvojen haitalliset kaasut saastuttavat ilmaa suurilta osin. Ja saastutamme maaperää joka päivä jokapäiväisessä elämässämme heittämällä roskat minne tahansa.

Metsäkato
Hiljattain tehdyssä tutkimuksessa todettiin, että suurin osa sademetsistä vähenee puun ja maatalousmaan kysynnän vuoksi, ja vain 10 prosenttia sademetsistä on jäljellä vuoden 2030 loppuun mennessä. Tämä metsäkato-ongelma vaikuttaa lisäävästi kasvihuonepäästöihin. Puut ovat ainoa hapen tuottaja, ja ilman happea; planeetalla ei ole elämää. Metsäkadon vuoksi siellä elävät eläimet menettävät kotinsa. Metsäkadosta johtuva ilmaston lämpeneminen myös sulattaa Etelämantereen jäätiköt.

Veden vähyys
Veden vähyys on yksi suurimmista ympäristövahinkoja aiheuttavista ongelmista. Meidän on ymmärrettävä, että vesi ja makea vesi ovat kaksi eri asiaa. Vain 2,5 prosenttia koko maapallon vesivarastosta on makeaa ja soveltuvaa juomiseen. Yleensä me vain avaamme hanan, emmekä huolehdi sen sulkemisesta, kun ämpäri on täynnä. Makean veden tulisi olla entistä tärkeämpää, eikä sitä pidä pitää itsestäänselvyytenä, koska maailmassa on monia kaupunkeja, joista vesi saattaa loppua. Ihmiskeho koostuu 70 prosenttisesti vedestä ja se tarvitsee riittävästi juomakelpoista vettä selviytyäkseen. Ongelmana on se, että ihmiset eivät miellä vesipulaa ongelmaksi.

Ekosysteemit ja uhanalaiset lajit
Ekosysteemi ja erilaiset lajit vaikuttavat suuresti tämän planeetan erilaisiin ympäristöongelmiin. Jotkut kasvilajit ja eläimet ovat jo kadonneet ja suuri määrä lajeja on vaarassa. Tämä johtuu siitä, että he menettävät kotinsa, kun ihminen tuhoaa ja valtaa niiden asuinpaikkoja. Lisäksi he kuolevat saastumisen takia. Jokaisen maan hallituksen olisi ryhdyttävä vakaviin toimiin suojellakseen ekosysteemiä ja näitä uhanalaisia lajeja. Jotkin järjestöt edistävät myös lajien suojelua ympäri maailmaa. Voimme myös kamppailla ongelmaa vastaan, tukemalla suojelua.

Ilmastonmuutos
Ilmastonmuutos on ympäristön vakavin ongelma. Ilmastonmuutos johtuu pääasiassa kasvihuonekaasujen päästämisestä ilmakehään. Jääalueiden sulaminen, kuivuus ja metsäpalot ovat täydellisiä esimerkkejä ilmastonmuutosten tuloksista. Ei vain maapallon lämpötila, mutta myös merenpinta nousee. Kaiken kaikkiaan tämä ilmastonmuutoksen ongelma vaikuttaa suuresti elinympäristöihin, valtameriin, maatalouteen ja luonnonkatastrofeihin. Vähentämällä saastumista, lisäämällä puiden määrää ja käyttämällä uusiutuvia energialähteitä voimme hallita ilmastonmuutosta. Näitä ympäristökysymyksiä ei pidä jättää huomiotta, ja ihmisten tulisi levittää tietoa niistä. Mitä enemmän tiedämme siitä, sitä enemmän voimme tehdä sen pelastamiseksi.