Luava

lumo_luava_etu_uusi_netti

Lumo ja Luava tekevät yhteistyötä. Kerro mieleenpainunut kuvatarinasi luonnosta ja voita kuvasi Luavaksi ikuistettuna! Löydät täältä myös alennuskoodin oman Luava-teoksen teettämiseen.

Yllä oleva sateenkaari-teos syntyi Turussa asuvan valokuvausharrastajan Marja Lehtisalon alla olevasta alkuperäiskuvasta.
luava-marja-lehtisalo-lumo-12_netti
“Olen liikkunut kymmenisen vuotta eri kansallispuistoissa siellä täällä ympäri Suomea toinen toistaan upeammissa maisemissa. Viimeisen vuoden aikana olen kuitenkin kääntänyt katseen lähiluontoon ja luonnon kuvaamiseen arkisemmissa tilanteissa. Sateenkaari, joka on aina ollut minulle tärkeä, liittyy tähän lähiluonnolle herkistymiseen. Kuva on otettu paluumatkalla Uudestakaupungista Turkuun, kun ajaessa huomasin, että olosuhteet sattuivat nyt kohdilleen. Pysäköin auton ja kävelin peltoaukealle kuvaamaan. Tässä arkisessa tilanteessa koin tunteen elämän yksinkertaisuudesta ja samalla luonnon kauneuden ja voiman”, Marja Lehtisalo kertoo.

Kauniaisissa asuvan nuoren valokuvaajan Tommi Kurkelan sääksikuvasta syntyi myös Luava:
lumo-luava-taulu-1
”Kalasääksikuva on ensimmäiseltä ja ikimuistoiselta reissultani sääksen pesälle. Pääsin kuvaamaan sääksiä niitä häiritsemättä aivan pesän lähellä sijaitsevasta mukavasta piilokojusta. Sääkset ruokkivat poikasiaan todella ahkerasti, joten sain paljon kuvia ja tämä on yksi suosikeistani. Sääksen pesä oli keskellä suota, useamman kilometrin päästä tiestä, joten myös matka sinne oli mielenkiintoinen kokemus.”
nuori luontokuvaaja Tommi Kurkela

Kurkelan alkuperäinen kuva, josta Luava-teos syntyi:
luava-tommi-kurkela

Haluatko omasta kuvastasi Luavan? Kerro meille lyhyesti luonto- tai matkakokemuksesi ja lähetä siihen liittyvä mieleenpainunut, onnistunut tai muutoin tärkeä kuva näytille ja voit saada tarinasi julki sekä itsellesi kuvastasi Luava-teoksen. Vuoden aikana valmistuu kuusi käsintehtyä Luavaa ja teokset tarinoideen esitellään Lumossa. Myös Luava saattaa nostaa Lumo-tarinoita esille verkkosivuillaan.
Tarinoita ja kuvia otetaan vastaan jatkuvasti. Ehdolle tarjottuja kuvia ei käytetä Lumon tai Luavan markkinointitarkoituksiin eikä niihin kahmita mitään käyttöoikeuksia. Lähetä meille lyhyt kertomus ja kuva, josta haluaisit 20 x 10 cm -kokoisen Luava-teoksen, sähköpostitse osoitteeseen: luava@lumolehti.fi.
Hyödynnä myös mahdollisuus ja teetä itselle tai lahjaksi Luava-teos: Luavan verkkokaupasta saat 10 % alennuksen käyttämällä alekoodia LUMOxLUAVA17.

Ensimmäinen julkaistu tarina ja siitä syntynyt neliömäinen 20 x 20 cm -kokoinen Luava:

“Rakkaus puihin syntyi jo lapsuudessa, kasvaessani pihapiirissä, jossa leikkipaikan tarjosi valtaisa puuvanhus, jolle oli helppoa kertoa kaikki ilot ja surut. Siitä saakka minulla on ollut erityisen voimakas viehtymys metsiin ja puihin. Tämä Harmonia-kuva syntyi eräänä sumuisena aamuna, kun usvakerros verhosi maiseman salaperäisyydellään ja puut näyttivät utuisen herkiltä. Maisema ikään kuin kutsui kävelemään sisälle sumuun. Tästä kuvasta on tullut minulle tärkeä, koska sen myötä pystyn kuvittelemaan itseni yhä uudelleen maiseman keskelle ja näin tuntemaan puiden antamaa rauhaa ja hyvää oloa.”
valokuvaaja Jaana Kotamäki, Turku

harmonia_nettiin

Alkuperäinen valokuva, josta Luava-teos tehtiin: Harmonia, Jaana Kotamäki:

Harmonia

Juuso Virtanen on valokuvaaja, kädentaitaja ja käsityöläinen, jolle kotimaisuus ja itse tekeminen ovat tärkeitä arvoja luonnon lisäksi. Luonto, inspiroituminen luonnosta ja luonnon ystävien palveleminen yhdistävät Lumon ja Luavan tekijöitä.

Juuso rgb

Lue Luavan tarina!

Lisää Luavasta: www.luava.fi Logo_musta_png