Luava

lumo_luava_etu_uusi_netti

Lumo ja Luava tekevät yhteistyötä. Kerro mieleenpainunut kuvatarinasi luonnosta ja voita kuvasi Luavaksi ikuistettuna! Lumon sivuilta, printti- ja e-Lumosta, löydät myös Luavan tarjouksia lukijoillemme.

Yllä oleva sateenkaari-teos syntyi Turussa asuvan valokuvausharrastajan Marja Lehtisalon alla olevasta alkuperäiskuvasta.
luava-marja-lehtisalo-lumo-12_netti
“Olen liikkunut kymmenisen vuotta eri kansallispuistoissa siellä täällä ympäri Suomea toinen toistaan upeammissa maisemissa. Viimeisen vuoden aikana olen kuitenkin kääntänyt katseen lähiluontoon ja luonnon kuvaamiseen arkisemmissa tilanteissa. Sateenkaari, joka on aina ollut minulle tärkeä, liittyy tähän lähiluonnolle herkistymiseen. Kuva on otettu paluumatkalla Uudestakaupungista Turkuun, kun ajaessa huomasin, että olosuhteet sattuivat nyt kohdilleen. Pysäköin auton ja kävelin peltoaukealle kuvaamaan. Tässä arkisessa tilanteessa koin tunteen elämän yksinkertaisuudesta ja samalla luonnon kauneuden ja voiman”, Marja Lehtisalo kertoo.

Haluatko omasta kuvastasi Luavan? Kerro meille lyhyesti luonto- tai matkakokemuksesi ja lähetä siihen liittyvä mieleenpainunut, onnistunut tai muutoin tärkeä kuva näytille ja voit saada tarinasi julki sekä itsellesi kuvastasi Luava-teoksen. Julkaisemme jatkossa joka Lumossa ja nettisivuillamme yhden lukijan tarinan ja siitä käsintehdyn Luavan, jonka kuvan lähettänyt saa omakseen. Myös Luava saattaa nostaa Lumo-tarinoita esille verkkosivuillaan.
Tarinoita ja kuvia otetaan vastaan jatkuvasti. Ehdolle tarjottuja kuvia ei käytetä Lumon tai Luavan markkinointitarkoituksiin eikä niihin kahmita mitään käyttöoikeuksia. Lähetä meille lyhyt kertomus ja kuva, josta haluaisit 20 x 10 cm -kokoisen Luava-teoksen, sähköpostitse osoitteeseen: luava@lumolehti.fi.

Ensimmäinen julkaistu tarina ja siitä syntynyt neliömäinen 20 x 20 cm -kokoinen Luava:

“Rakkaus puihin syntyi jo lapsuudessa, kasvaessani pihapiirissä, jossa leikkipaikan tarjosi valtaisa puuvanhus, jolle oli helppoa kertoa kaikki ilot ja surut. Siitä saakka minulla on ollut erityisen voimakas viehtymys metsiin ja puihin. Tämä Harmonia-kuva syntyi eräänä sumuisena aamuna, kun usvakerros verhosi maiseman salaperäisyydellään ja puut näyttivät utuisen herkiltä. Maisema ikään kuin kutsui kävelemään sisälle sumuun. Tästä kuvasta on tullut minulle tärkeä, koska sen myötä pystyn kuvittelemaan itseni yhä uudelleen maiseman keskelle ja näin tuntemaan puiden antamaa rauhaa ja hyvää oloa.”
valokuvaaja Jaana Kotamäki, Turku

harmonia_nettiin

Alkuperäinen valokuva, josta Luava-teos tehtiin: Harmonia, Jaana Kotamäki:

Harmonia

Juuso Virtanen on valokuvaaja, kädentaitaja ja käsityöläinen, jolle kotimaisuus ja itse tekeminen ovat tärkeitä arvoja luonnon lisäksi. Luonto, inspiroituminen luonnosta ja luonnon ystävien palveleminen yhdistävät Lumon ja Luavan tekijöitä.

Juuso rgb

Lue Luavan tarina!

Lisää Luavasta: www.luava.fi Logo_musta_png